Camping

Camping voor mensen die houden van natuur en duurzaamheid

De camping is in 2023 alleen geopend in de Hemelvaartsweek van zaterdag 13 mei t/m dinsdag 23 mei 2023. Op andere dagen is de camping voor individuele kampeerders gesloten.

Mini-camping In ’t Holt is gelegen naast voedselbos In ’t Holt en in de bossen van het groene en recreatieve dorp Overloon in Noord-Brabant, in de gemeente Land van Cuijk en grenzend aan Venray. Een ideale plek om te genieten van de natuur, rust, ruimte en lekker samen buiten zijn. Voor actieve personen liggen er diverse fiets-, mountainbike- en wandelroutes voor de deur. Ook een ideale plek voor natuurfotografie. Natuur zwemvijver Ut Schaartven ligt op een afstand van maar een paar minuten lopen. Overloon is bekend om zijn Oorlogsmuseum en Zoo-parc, maar kortbij liggen meer bezienswaardigheden zoals het Unesco natuurgebied De Maasheggen, Nationaal park De Maasduinen, historische plaatsen zoals Boxmeer, Cuijk, Grave en Venray met een rijke geschiedenis.

Op het terrein kunnen maximaal 11 kampeermiddelen geplaatst worden. Voor grote campers en grote caravans is helaas geen plaats omdat ze het terrein niet op kunnen rijden. 6 meter lengte is maximaal.

Er worden geen huisdieren toegelaten.

Na workshop of cursus

Na een workshop of cursus is het mogelijk om één nacht te kamperen. Wat is er mooier dan samen overnachten in de natuur na een intensieve vergadering of workshopdag? Op het kampeerterrein mag ieder zijn eigen overnachtingsplekje uitzoeken want er zijn geen vaste kampeerplaatsen aangebracht. Dit gebeurt wel in goed overleg met diegene die de workshop of het evenement organiseert, daar een gedeelte van het campingterrein ook als workshop- of evenemententerrein gebruikt wordt. Door de grootte van het terrein en het geringe aantal mensen dat kan blijven overnachten blijft er genoeg ruimte over om uw tent of caravan op een mooie rustgevende plaats te zetten. Overnachten is alleen mogelijk voor deelnemers van een workshop of evenement. Deze groeps- en evenementencamping biedt plaats aan maximaal 15 mobiele kampeermiddelen.


Tarieven

Campingtarieven per nacht

  • 1 of 2 personen met camper, auto met caravan of tent, incl. elektra, (warme) douche en wifi, incl. toeristenbelasting    € 20,00
  • 1 extra volwassen persoon p.n.    € 5,00
  • 1 extra kind van 1 t/m 12 jaar p.n.    € 3,00
  • Baby tot 1 jaar is gratis
  • Extra kleine tent p.n., zonder electra    € 2,00

Praktische info

Openingstijden

Aankomst- en vertrektijden zijn in overleg, maar in principe aankomst na 13.00 uur en vertrek voor 12.00 uur.

Voorzieningen

Sanitair: Een wc en douche zijn aan de buitenzijde van het recreatieverblijf beschikbaar. Vanaf 7 bezette parkeerplaatsen zal ook de wc en douche in het recreatieverblijf overdag geopend zijn.

Elektra: Op het campingterrein zijn meerdere elektra-aansluitingen aanwezig waar u met een gewone verlengsnoer elektriciteit kunt aftappen.

Wifi: In het recreatieverblijf en op een groot gedeelte van het campingterrein is gratis wifi aanwezig. In de workshopruimte hangt een groot tv-scherm.

Kampvuur: Op het campingterrein is een kampvuurplaats aanwezig waar u een kampvuur kunt maken, barbecueën of op houtvuur kunt koken. Buiten deze kampvuurplaats is koken, barbecueën en een kampvuur maken verboden. U krijgt 1 ton gratis stookhout. Extra hout kunt u zelf meenemen of bijkopen.

Boekingen

via e-mail.

Betalingen

Betaling bij aankomst.

Omgeving

Wandelen en fietsen

In ’t Holt is gelegen in het bos ‘Overloonse Duinen’ in Overloon. Vanaf het terrein loopt men direct het bos in waar men lange wandelingen kunt maken. Tevens is het prachtig wandelen of fietsen in het nabij gelegen Unesco natuurgebied De Maasheggen. Ook liggen er voor de deur diverse mountainbike- en fietsroutes. Ook 2 heel bijzondere fietsroutes liggen kortbij te weten de Liberation fietsroute die toont wat er zich in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. En de fietsroute Via Valentiniana (de oude Romeinse weg) met informatieborden hoe desbetreffende plek eruit zag in de Romeinse tijd.

Zwemmen

Op ca. 300 m. ligt de recreatieplas ‘Ut Schaartven’. Deze is gedeeltelijk gesloten. Aan de achterzijde van deze zwemplas zijn 2 ligweiden bereikbaar.

Eten en drinken

In het dorp Overloon liggen ontzettend veel horecagelegenheden met gezellige terrasjes. Ook zijn er diverse horecagelegenheden die bestellingen op locatie brengen.

Dagrecreatie

Overloon is vooral bekend om zijn oorlogsmuseum en Zoo parc. In het centrum van Boxmeer en Venray kan men gezellig winkelen, lunchen of dineren.

Bereikbaarheid

In ’t Holt is uitstekend per auto bereikbaar via de snelweg A73 van Nijmegen naar Venlo of v.v. U neemt afslag 7 Vierlingsbeek, Overloon. Daarna rijdt u richting Overloon. U neemt op de eerste grote kruising de weg richting Holthees. Dit is de Holthesedijk. Op dit kruispunt staan ook bordjes met ‘mini-camping In ’t Holt’. Na ca. 800 m. bereikt u In ’t Holt, gelegen aan de rechterkant. Gratis parkeren

Openbaar vervoer: Met het openbaar vervoer is In ’t Holt niet bereikbaar. Wanneer u met het openbaar vervoer wilt reizen kunt u het beste de trein nemen van Nijmegen naar Venlo of v.v. en uitstappen op station Vierlingsbeek. Dit station ligt vlakbij In ’t Holt, op ca. 3 km afstand. . Wanneer u bijtijds meldt dat u met de trein komt, dan kunnen wij ervoor zorgen dat u opgehaald wordt. Wandelend is In ’t Holt vanaf het station Vierlingsbeek ook prima bereikbaar via verharde weg langs open velden en (door) het bos.