In ‘t Holt

Belevings- en inspiratiecentrum voor natuur en duurzaamheid

Belevings- en inspiratiecentrum voor natuur en duurzaamheid In ‘t Holt is gelegen in de bossen van het groene en recreatieve dorp Overloon in Noord-Brabant. Een plek om niet alleen te genieten van de natuur, maar u ook te laten inspireren door duurzame keuzes die wij gemaakt hebben of die wij allen kunnen maken in ons leven om schade aan natuur, milieu en klimaat zoveel mogelijk te beperken. 

In ‘t Holt verzorgt uiteenlopende inspirerende workshops en lezingen gegeven door ervaren mensen in de buitenlucht op ons eigen terrein, in het (in de toekomst duurzaam verbouwde) recreatieverblijf en/of in de directe omgeving. Enkele voorbeelden zijn plukken, bereiden en genieten van duurzaam etenswaar uit eigen voedselbos, aanleggen van een permacultuur voedselbos of eetbare tuin, bewerken van natuurlijke materialen of planten (tot o.a. dranken, persoonlijke verzorgingsproducten, huismiddeltjes), gebruik van duurzame energiebronnen zoals de zon, duurzaam bouwen en verbouwen, dieren spotten in de natuur, bushcraft activiteiten, etc.

Een ideale plek voor mensen die graag met elkaar actief bezig zijn in de natuur en kennis willen opdoen over natuur en duurzaamheid.