Nieuwtjes en meer

Kruidentuin anders ingericht

Het voedselbosprincipe zit in ons hart, dus ook onze kruidentuin hebben wij op dat principe behandeld: niet schoffelen, niet wieden, geen water geven, de natuur zijn gang laten gaan. Helaas na een paar jaar hebben wij moeten constateren dat dit niet werkt. Nadat onze kruiden- en groentetuin totaal overwoekerd was door gras en bijv. het Robertskruid hebben we een nieuwe kruidentuin aangelegd op basis van het kruidenspiraal. Het muurtje is gezet met stoeptegels die over waren. Daarna is de bak gevuld met boomstammen en groenafval. Dit verteert langzaam en zal de kruiden en vaste groenten langer van voedingsstoffen voorzien. Een laag houtsnippers zal nog worden toegevoegd tussen de kruiden en groenten. De bakken zijn op hoogte dus beter bij te houden. Gras en ongewenst kruid zal verwijderd worden om de gewenste kruiden en groenten de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen.
Een kruidentuin houden op het voedselbosprincipe was een leuk experiment, maar gaf niet het gewenste resultaat. Dit jaar zal wel een goed oogstjaar worden.

Recreatiegebouw is duurzaam gerenoveerd

Ons recreatiegebouw is van binnen en buiten geïsoleerd met veel houtmateriaal en het dak is verstevigd. Het past nu veel beter in de bosrijke omgeving. Het heeft een heerlijk binnenklimaat gekregen. Eind van 2023 hopen we nog extra zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen. Dan gaan we ook op zoek naar meer energie opslagcapaciteit. We zijn al lid van de zonnecoöperatie DO (Duurzaam Overloon) met 25 zonnepanelen.