Voedselbos cursus

Basiscursus Voedselbos 2021

De basiscursus Voedselbos in de praktijk wordt gegeven door de docenten zijn Wouter van Eck (Voedselbos Ketelbroek) en Stijn Heijs (Voedselbos In ‘t Holt). De avonden worden gegeven op locatie Voedselbos In ‘t Holt te Overloon en Voedselbos Ketelbroek te Groesbeek.

De voedselboscursus wordt gegeven op 5 woensdagavonden, te weten 14, 21 en 28 april en 12 en 19 mei 2021. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. De cursus is VOL.

Wat leer je in de cursus?
In deze basiscursus maak je kennis met de grondbeginselen van een voedselbos. En je leert hoe je de belangrijkste inhoudelijke kennis kunt benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook komt er informatie over vele bijzondere eetbare plantensoorten aan bod.

Wat is een voedselbos?
Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad en bloemen te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke in-puts van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarische gebieden zijn zeer geschikt.

De cursus: voor en door wie?
• Voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen en daar praktisch mee aan de slag wil.
• Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de cursus.
• De cursus wordt gegeven door Wouter van Eck, de voedselbospioneer van Nederland en eigenaar van het voedselbos Ketelbroek, en Stijn Heijs eigenaar van voedselbos In ’t Holt.

Waar en Wanneer?
• 5 woensdagavonden: 14, 21 en 28 april en 12 en 19 mei 2021.
Cursus vanaf 19.00 tot 21:30 uur met inloop vanaf 18:30 uur. Halverwege een pauze.  
• Locatie is voedselbos “In ’t Holt”, Holthesedijk 8, 5825 JG Overloon en  locatie Voedselbos “Ketelbroek”, De Horst (Groesbeek).
• Kosten cursus € 200,– en aanvullend een donatie van  € 40,– voor de Stichting
Voedselbosbouw 

Aanmeldingen: stuur een mail via het contactformulier.
– Met daarin: naam, adres, telefoon en emailadres.
– En reden waarom je wilt deelnemen

Flyer – Alle informatie is na te lezen in deze flyer: