Workshop oogst bewaren

Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot ca. 16.00 uur wordt door Wilma Bardoel en Hélène Heijs een uitgebreide en praktische workshop gegeven over eigen geproduceerde of gekochte oogst bewaren en conserveren.

Tijdens deze workshop wordt op een zeer praktische wijze verschillende manieren van bewerken en bewaren van oogst besproken. Onderwerpen zijn o.a. steriliseren, wecken, pasteuriseren, heet afvullen, drogen en aromatiseren. Welke apparatuur en benodigdheden kan of moet men daarvoor gebruiken en reden waarom. Dit wordt allemaal getoond. En niet onbelangrijk, er zijn veel ingemaakte producten die bekeken en geproefd kunnen worden.

Na afloop van de workshop wordt elke deelnemer gevraagd een bedrag te doneren aan de workshopgever voor wat hij/zij vindt dat het waard was en past bij zijn/haar mogelijkheden. De gezamenlijke lunch is via het potluck systeem, d.w.z. iedereen neemt iets mee voor de lunch en gezamenlijk kunnen we van elkaars creaties genieten.

Vragen en aanmeldingen via Hélène Heijs. U kunt mij bellen of een berichtje achterlaten via het contactformulier.

Comments are closed.