Zelf eetbare paddenstoelen kweken

 Workshop zelf eetbare paddenstoelen kweken en boomsap tappen

Op zaterdag 23 februari 2019 van 10.00 tot ca. 16.00 uur wordt door Max de Corte en Stijn Heijs een zeer interessante workshop gegeven over zelf eetbare paddenstoelen kweken en boomsap tappen.

Tijdens deze workshop leer je zelf eetbare paddenstoelen zoals oesterzwammen en shiitakes te enten, te kweken op de juiste houtsoort en krijg je informatie over het oogsten. Na afloop krijg je een zelf geënte boomstam mee naar huis. Aansluitend leer je in de praktijk welke boomsoorten bruikbaar zijn om je eigen boomsap van te tappen. Bij 3 verschillende bomen wordt een tap gezet en hopelijk kunnen we later die dag de oogst ophalen en de verschillende smaken proeven. Tevens krijg je informatie over het gebruik en conserveren van boomsap.

Na afloop van de workshop wordt elke deelnemer gevraagd een bedrag te doneren aan de workshopgever voor wat hij/zij vindt dat het waard was en wat past bij zijn/haar mogelijkheden. De gezamenlijke lunch is via het potluck systeem, d.w.z. iedereen brengt iets te eten mee en samen zullen we tijdens de lunch genieten van elkaars creaties.

Het aantal plaatsen voor de workshopdag is 15 deelnemers. Vragen en aanmeldingen via telefoon of contactformulier.

via Hélène Heijs – van der Vlist, intholtoverloon@outlook.com of tel. 06 81035777. Meer informatie op www.intholtoverloon.nl